Feature#1

Bizonyított minőség. Többletfelszerelés kedvező gyári áron, most.

Az elmúlt évek legnépszerűbb felszerelési elemeit összegyűjtöttük önnek a komfort felszerelési csomagban, kedvező gyári áron.

... amiért most egy HAMMER mellett kell döntenie:

 • Szenzációs ár-teljesítmény arány
 • Biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre
 • Kiemelkedő technika
 • Masszív szürkeöntvény asztalok és gépegységek
 • Már az alapváltozatokat is kiváló minőségű megoldások és a részleteiben is páratlan műszaki eredmények jellemzik
 • TOP minőségben munkálja meg a gyár a gépeket, szigorú minőségi előírásokat követve
 • Különlegesen felhasználóbarát
 • Klasszikus design
 • Minőség és pontosság Ausztriából
 • Kompakt funkcionalitás
 • Külön kívánságra, mobil is lehet
 • csekély helyigény
 • Gyorsan át lehet állni egyik műveletről a másikra

Van-e még kérdése? Kérjük, a kapcsolattartás végett töltse ki a kérdőívet és igyekszünk a legrövidebb időn belül jelentkezni.

Stabil, kompakt, precíz a Hammernél a körfűrész aggregát

A Hammer körfűrész aggregát amiatt rokonszeves, mivel csendes, nyugodt a futása, és magas precízitást, továbbá különlegesen felhasználóbarát üzemeltetési komfortot kínál. A 103 mm méretű vágási magasság nem hagy kivánnivalót maga után. Teljesen a gépasztal alá lehet sülyeszteni a körfűrész lapokat. Még azokat is, amelykenek az átmérője eléri a 315 mm-t. A körfűrészlaphoz egyszerűen hozzá lehet férni és a fűrészlapnak a cseréje pedig csaknem gyerekjáték.

Fűrészlap, ami dönthető 90°–45° között

A döntés fokozat nélkül történik a 90 és 45° közötti tartományban. Ez pedig pontos gérvágásokat biztosít. A 90°-os és a 45°-os helyzetben végütközők gondoskodnak a beállításnak a tökéletesen pontos pozícionálásáról. Nagyméretű skála segíti a pontos beállítást. Ennek köszönhetően könnyen le lehet a megfelelő értékeket a skáláról olvasni.

Nútolás, csapozás és "sliccelés", körfűrésszel

A gyár minden egyes Hammer körfűrész gépét ki tudja úgy alakítani, hogy az elő legyen készítve a speciális állítható "sliccelő" szerszámoknak a használatára. Az állítható sliccelő szerszámot a körfűrész tengelyére tudja fölszerelni. Majd ezután képes lesz nútoló munkákat végezni, csapozásokat és slicceléseket készíteni. Ezeket a műveleteket fokozat nélkül be tudja állítani 8 és 19,5 mm között.

Elővágó egység, a felületükön nemesített munkadarabok, lapok részére

Az elővágó aggregát gondoskodik arról, hogy kiszakadás mentes legyen a vágásnak a felülete a felületükön nemesített lapanyagoknak, a laminátos munkadaraboknak a szabásakor. A kettő részből álló elővágó fűrész lapjai közé betétgyűrűt tudunk elhelyezni. Ez a gyűrűkészlet biztosítja azt, hogy az elővágó fűrészének vastagságát hozzá tudjuk állítani a fő körfűrészlapnak a vastagságához. Az elővágó meghajtása mechanikusan történik. Az elővágólap ellenetétes irányban forog, mint a fő körfűrész lap.

Az alumínium formatizáló tolóasztal a lapszabászgépnek a szíve, lelke

Az alumínium formatizáló tolóasztal már az első vágás során előre meghatározza a későbbi pontosságot. A Hammer garantálja a stabilitást és a pontosságot. Az alumíniumból készült formatizáló tolóasztal több kamrás szerkezetű. A tolóasztal erős bordázattal rendelkezik. A felülete síkbamart és eloxált. A tolóasztal a kiváló tuljadonságokkal rendelkező vezetőrendszerrel egyetemben gondoskodik arról, hogy az asztal futása teljesen "játékmentes" legyen.

Ráfektető oldalasztal, nehéz munkadarabok részére

Nagy kiterjedésű és nehéz munkadarabok megmunkálása során a ráfektető oldalasztal biztosít nagyobb felfektetési felületet. Ez pedig növeli a pontosságot. Alumíniumból készül a daraboló ütköző, a szögvonalzó. A vonalzó típusa 900 ill .1300 is lehet. Ez a méretéből adódik. A vonalóütköző kiegészíthető hosszabbítóval is. A hosszabbítóval ellátott ütköző vonalzó és a ráfektető oldalasztal a gépet teljes értékű nagy lapszabászgéppé alakítja át.

rögzítőcsap

Az indexáló csap segítségével a szöget Ön 5 fokonként tudja fixálni, továbbá a 22,5 foknál is!

Daraboló ütköző, szögvonalzó szolgál a szögek pontos vágására

A szögvonalzó fokozat nélkül állítható +45° és –45° között. Ez a szögütköző gondoskodik a precíz szögvágásról és a pontos gérvágásról. A pontos beállítást az alumínium formatizáló asztalba beleintegrált skála könnyíti meg. 3 késés, "automatik" gyalutengely, ami a Hammer a gyalugépeknek a szíve-lelke Az alumínium daraboló ütközővonalzón hosszanti irányban egy 900 mm hosszúságú skála található. A skála a vonalzó tetején ferde síkban helyezkedik el. Az így megdöntött skála a gép kezelője felé néz. Ez lehetővé teszi, hogy a pontosan beállított értéket könnyen és kényelmesebben le tudja olvasni Az ütköző vonalzón elhelyezkedő ütközőpofa és a beleintegrált a leolvasást megkönnyítő optika együttesen garantálja a nagy pontosságú beállítást. Ez pedig szavatolja a tökéletes végeredményt a vágás során.

Párhuzamütköző, párhuzamvonalzó a körfűrász asztalánál

A körfűrész asztalnál a vágásnak a szélessége fokozatmentesen állítható 0 és 600 mm között. Az ütközőnél, a felfogatósínben egy skála helyezkedik el. Ez az integrált skála biztosítja azt, hogy pontos legyen az alumínium párhuzamvonalzónak a beállítása , minden egyes kívánt pozícióban. Az alumíniumból készült vezető vonalzót fokozat nélkül lehet a vágás irányának mentén poziciónálni. A vonalzó optimális helyét kiválasztva hosszú munkadaraboknak a megmunkálása esetén is nagyon jó lesz az anyagnak a megvezetése. Ez pedig megnöveli a megmunkálásnak a pontosságát. Abban az esetben ha a gérnek a vágása döntött helyzetű fűraszlap mellett történik, akkor az alumínium vezető vonalzót az álló, függőleges helyzetéből átt tudjuk szerelni vízszintes helyzetűvé. Tehát a vezető vonalzót a lapjára tudjuk fektetni. Az így a lapjára fektett vonalzó keskenyebbik éle mentén akár nagyon keskeny léceket, anyagokot is képesek leszünk párhuzamosan vágni. Még precízebb lehet a párhuzamvonalzónk. Igény szerint akár tizedmilliméter pontossággal is beállítható a párhuzamütköző alumínium vonalzója. Ehhez az opcionális Hammer finomballítóra van szükség.

Tökéletes megoldás: a C3 31-en is párhuzamvágáskor megszakítás nélkül adhat meg méretet, mivel a párhuzamütköző vezető sínje folyamatosan fut a két öntvényasztal mentén

A párhuzamvágásra szolgáló vezetőél végigfut az asztal mentén, ezáltal bármekkora vágás lehetséges. A vonalzó mindig párhuzamos a körfűrészlappal, így Ön optimális felfekvési felülethez jut.

A 3 késes, "automatik", önbeálló gyalukéstengely, a szíve-leke valamennyi Hammer gyalugépnek

A Hammer 3 késes "automatik" gyalutengelye kiváló minőségűre gyalult felületet garantál. Mindezt úgy, hogy a z üzemeltetése egyszerű és komfortos a kezelhetősége is. Az átfordítható késsel ellátott gyalutengely rendszer már 1987 óta több ezerszer bizonyította a kiválóságát. A mi ügyfeleink világszerte képesek voltak ennek a rendszernek a révén takarékoskodni. Ugyanis a hagyományos tengelyekkel ellentétben nincsen szükség ennél a rendszernél olyan drága beállító eszközökre, amelyeket a szokványos gépek esetében meg kell vásárolni. Kizárólag csak a Felder "házából" származó gépeknél jut Ön hozzá olyan gyalutengelyhez, amelyek megfordítható késeket tartalmaznak. Tekintsük át dióhéjban, hogy milyen előnye származik Önnek:

 • A gyalunak a kését másodpercnyi gyorsasággal vagyunk képesek kicserélni és ehhez nem szükséges semmiféle beállítási művelet sem
 • Ezek az "egyutas", egyszer használatos gyalukések mindegyike kettő db vágóéllel rendelkezik. Tehát egy vágóélnek az ára így olcsóbb
 • nincsen szükség olyan drága beállító készülékre, mint amilyet a hagyományos utánélezhető kések igényelnek
 • nem kell raktározni a műhelyben még egy második késpárt az élezés miatt

 • Külön kívánságra: szenzációsan halk a gyalulás a Silent-Power® spirálkéses gyalutengelynek köszönhetően

  Kizárólag a Felder házából származó gyalugépekhez A Silent-Power® spirálkéses gyalutengelye a felénél is kevesebbre csökkenti a gyalulás közbeni zajterhelést. A gyalukések a fa rostjait mindig és folyamatosan ferdén vágják át. Ez a technológia pedig teljességel kiszakadásmentes felületet hoz létre. Tökéletes lesz a gyalult felület, legyen szó bármilyen fafajról. A Felder forradalmian új fejlesztésének révén lényegesen csekélyebb üzemeltetési, befektetési és beállítási költségekkel juthat a spirálkéses gyalutengely valamennyi előnyéhez. A Silent-Power® gyalutengely legfontosabb előnyei...

  • Szenzációsan halk! Megfeleztük a zajterhelést!
  • 20-szorására növekszik a kések éltartóssága
  • Minden egyes kés 4-4 db vágóéllel rendelkezik

  Kattintson ide a részletes információk végett

  Szürkeöntvényből gyártott masszív gépasztalok szolgálják az abszolút pontosságot

  A Hammer egyengető asztala és vastagoló asztala erős bordázattal rendelkezik. Az asztalok masszív gépöntvényből készülnek. Az asztalok tökéletes pontosságról gondoskodnak, bármilyen szituációban. Az egyengető asztalnak a szélessége megegyezik a gyalulásnak a szélességével. Tehát ezáltal az egyengetés során a munkadarabot biztonságosan lehet vezetni, akár az egyengető asztalnak a teljes hosszában is.

  Gyors és egyszerű: a fogásvétel (forgácsleválasztás) beállítása az egyengetés során

  Az egyengető gyalulásnak a fogásvételére szolgáló beállító kar fogantyúja nagy méretű. A karral vastag forgácsleválasztást is be lehet állítani. Az állítókar jól integrálódik bele a gép konstrukciójába és az elhelyezése is ergonómilag tökéletes. A forgács leválasztásának vastagsága akár 4 mm is lehet. A fogásvétel állíttása egyszerűen, gyorsan és pontosan végezhető. A forgácsleválasztás beállítása során a további egyéb rögzítéseket nem kell kioldani. Ez az extra kategóriának a kezelési, üzemeltetési komfortja.

  A gyalu vezető vonalzójának köszönhetően kiemelkedően pontos lesz a fugolás, a fózolás, a passzítás és az illesztés

  A gyaluütköző, a vezető vonalzó a gyalulás teljes szélességében alkalmazható és azt bárhol lehet fixálni. A gyalunak a vezetővonalzója alumíniumból készül. A vonalzót fokozat nélkül, bárhol lehet 90°–45° között dönteni és rögzíteni. A 90° és a 45° pozíciójának a pontos meghatatározására szolgál a a finomállítással rendelkező végütköző. A gyalu igen hosszú vezetővonalzója pótlólagos támogatást nyújt a munkadarabnak a megvezetése során a fugoláskor, a "fózoló" munkáknál és a szög alatti gyalulás esetén.

  Az egyengető asztalok együttesen nyílnak

  Optimális megoldás mind ergonómiailag, mind pedig a helytakarékosság szempontjából: a hátrafelé nyíló egyengető asztalok nem csak azt eredményezik, hogy a Hammer gyalugépet Ön a műhelyben a hellyel takarékoskodva közvetlenül a fal mellé tudja elhelyezni, hanem ergonómiailag korrekt munkafolyamatot garantálnak a vastagolásnál. A két egyengető asztal együttesen és egyidejűleg nyílik föl. Ez egyrészt igen kényelmes és könnyű művelet , másrészt pedig ezzel időt tud megtakarítani. Az egyengető asztal a véghelyzetben, a 0°-nál utomatikusan rögzítődik.

  Maximális vastagolási magasság, a legeslegnagyobb igégbevételhez is!

  A vastagolási magasság maximuma, ami 225 mm, a garancia arra, hogy nagy és nehéz munkadarabok esetén is tökéletes lesz a megmunkálás. Az eddigieknél még precízebben is beállítható a vastagolásnak a magassága. Külön kívánságra, opcióként a magasságot tizedmilliméteres pontossággal is be lehet állítani. Ez nagy méretű kézikerék segítségével történik. A kerék belsejébe számjegykijelzéssel ellátott, "digitális" óra kerül.

  Tökéletes elszívási technika - egy tiszta megoldás!

  Légtechnikai szempontból optimálisan kialakított a forgácselszívó burkolata. Az ideálisan méretezett forgácstérrel egyetemben gondoskodik a forgács tökéletes eltávolításáról, ami tiszta felületet biztosít az egyengető asztaloknál.

  A hosszlyukfúró

  Ez az egység a famegmunkáló központ egyengető oldalára szerelhető fel. 

  Stabilitás és nyugodt, csendes futás - ez ami igazán jellemzi a Hammernak a maróaggregátját

  Nagy precizitással történnek a marás alapműveleti a gépen. Nehéz marószerszámok alkamazása esetén is pontos a gép. A Hammernél a maróaggregát különösen nyugodt, csendes futást szavatol. Ennek jóvoltából a színtiszta pontosság is garantált. A maróorsó átmérőjének a mérete 30 mm. Az ergonomikusan elrendezett kezelőelemek mindegyike, valamint a szerszám cseréjének könnyedsége nap mint nap meg fogja Önt győzni, minden egyes használat során. Igen jól választotta meg a négy sebességi fokozatot a gyártó. A választható fordulatszámok 3000/6000/8000 és 10.000 ford./min. Ezek a sebességi fokozatok kiválóan lefedik a marószerszámok különféle átmérői által igényelt optimális sbességi tartományokat. Egy igen fontos részletet tartalmaz már a Hammer gép alapfelszereltsége is: marási munkáknál szintén a biztonságot szolgálja a maróorsőnak a bal-jobb forgási iránya.

  Erős motor - kiváló erőátvitel

  A motor teljesítményének az erőátvilét a körfűrésznek tengelyére ill. a marónak az orsójára szíjáttétel végzi. Ez a transzmisszió a nagy felfekvési felülettel rendelkező Poly-V szíj által történik. Köszönhetően annak, hogy a hajtószíj alakja "V" (többszörös V formájú), ezért a szíj felfekvési felülete jelentősen megnövekszik. A szíjtárcsákon ez a típusú szíj nem fog megcsúszni. Ez gyakorlatilag olyan transzmissziót tesz lehetővé, ahol nincsen veszteség. Ideális lesz az erőnek az átvitele a motrorról a körfűrésznek a tengelyére illetve a marónak az orsójára.

  Maróorsó

  Az alapváltozatban:a maróorsó-Ø 30 mm. Alkalmas minden „klasszikus” marószerszámhoz és marási művelethez.

  MF marórosó-gyors csererendszer

  Egy szempillantás alatt, az aktuális beállítások megváltoztatása nélkül válthat át a különböző átmérőjű maróorsók között.

  Maró védőburkolata és vezető vonalzója: egyszerű a kezelése, maximális biztonság és tökéletes precizitás

  A Hammer marójának a védőburkulátán belül olyan szerszámot lehet alkalmazni, amelynek az átmérője legfeljebb 220 mm. Mind a kettő alumíniumból készült vezető vonalzó eloxált felületű. A vonalzókat könnyed mozdulattal be lehet állítani az adott marószerszám átmérőjéhez. Marási műveleteknél a forgács leválasztásának a vastagságát, a fogásvételt a maró védőburkolátánál, a maróütközőnél lévő elszedő vonalzó segítségével tudjuk meghatározni. Az elszedő vonalzónál a beállítási tartomány -5 és +25 mm között helyezkedik el. Ebben a tartományban állítható a fogásvétel. A forgácsnak és a pornak az eltavolítását szolgálja az elszívócsonk, ami a maró védőburkolatánál helyezkedik el. Az elszívócsonknak az átmérője 120 mm. Még további biztonságot képes nyújtani a biztonsági vonalzó a marási munkák esetén. Ezt az eszközt igény esetén alkalmazni lehet a marónak az alumínium vezető vonalzójánál. A vezető vonalzóra fölszerelve a biztonsági vonalzó folyamatos ütközési, megtámasztási felületet biztosít a szerszám előtt a munkadarab részére.

  Multi beállító rendszer

  Professzionális kivitel: Maróütközö (védőburkolat) „220” max. szerszám átmérő 220 mm, Multi beállító rendszer (mechanikus memória) a 220-es maróütközöhöz. Ez a rendszer a párhuzamvezetést és a gyors beállítást szolgálja

  Biztonsági vonalzó

  Biztonsági vonalzó, a vezető vonalzó mentén történő biztonságos maráshoz (opció)

  Igény esetén: hozzá lehet igazítani az asztal méretét a munkadarabnak a nagyságához

  Hosszú, nagy és nehéz munkadarabokat akar segítség nélkül megmunkálni? - A Hammer géppel ez nem probléma! Világszerte már több ezer alkalommal bizonyított a jól bevált Hammer asztalhosszabbító rendszer. Bármelyik Hammer gépre könnyen föl lehet őket szerelni. Az asztalhosszabbítókat csupán néhány egyszerű kézmozdulattal képes Ön fölerősíteni a gépasztalra. A felszereléshez semmiféle szerszám nem szükséges. Meg tudjuk hosszabbítani a felfektetési felületet 400 vagy akár 800 mm-el is, az egyengető asztalnak mind a kettő oldalán. Ez pedig azt jelenti, hogy szélsőséges esetben az asztal hossza akár 1600 mm méretre is lehet növelni!

  Ha kevés a hely - akkor a gép mobil is lehet. Mobil Hammert - minden kicsi műhelybe!

  Valóságos csoda az, hogy a Hammer faipari gép milyen kis helyen is elfér. A gép effektív formatervezésének jóvoltából a Hammer faipari berendezés helyet talál magának még a legkisebb műhelyben is. Igény esetén ellátható mozgató berendezésel is. Ez bármelyik Hammer gépre fölszerelhető. Ez a mobilitás ráadásul még szabad teret is fog teremteni a kis műhelyben.

  A Hammer -biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre

  Stabilitás, funkcionalitás és megbízhatóság Ausztriából - a Hammer faipari gépek a Felder "házából" származó csúcstermékek A Hammer 1997 óta gyárt kiváló minőségű, ám mégis elérhető árú famegmunkáló gépeket a kisebb műhelyek számára. A kimondottan ennek a vevőkörnek tervezett modelleket basic, winner és perform felszereltségi változatban gyártják, annak érdekében, hogy optimális áron kínálhassanak megoldást a különböző követelményekre, kihívásokra. A több évtized óta összegyűlt tapasztalat a gépgyártás terén, az osztrák mesteremberek kézügyessége, a szigorú minőségi szabványok és a bevált Felder rendszerű megoldások mind-mind kiemelkedő minőségű faipari gépeket garantálnak. Ezek a famegmunkáló gépek sok-sok éven át fognakmegelégedettséget nyújtani és legjobb minőségű munkát eredményezni a faiparos számára. A Hammernél a szenvedélyes famegmunkálótól kezdve, egészen az igényes faipari felhasználóig mindenki megtalálja a saját megbízható gépét, a precíz famegmunkáláshoz.

  Felszereltség & Műszaki adatok

  Elektromos kialakítás
  001 Motorfeszültség 3x 400 V S
  003 Motorfeszültség 1x 230 V, Motor 4,0 LE (3,0 kW) S6/40% Opció
  004 Motorfrekvencia 50 Hz S
  005 Motorfrekvencia 60 Hz Opció felár nélkül
  007 Motor 4,0 LE (3,0 kW) S6/40 % S
  11 Maró: jobb-bal forgásirány S
   
  Egyengető egység és gyalutengely
  42 3 késes gyalutengely S
  43 3 késes utánélezhető késes gyalutengely Opció
  44 Silent-POWER spirálkéses gyalutengely Opció
  Kések száma - Silent-POWER spirálkéses gyalutengely 47
  Forgácsleválasztás max. mm-ben 4 mm
  Egyengető szélesség mm-ben 310 mm
  Egyengetőasztal hossza mm-ben 1400 mm
  Egyengető ütköző, dönthető 90°–45°, eloxált S
  Egyengető ütköző hossza mm-ben 150 x 1150 mm
   
  Vastagoló egység
  Vastagoló gyalulási szélesség mm-ben 306 mm
  Vastagolóasztal-hossz mm-ben 540 mm
  Vastagoló magasság min. – max. 4–225 mm S
  Szinkronelőtolómű 6 m/perc (50 Hz) S
   
  Körfűrészegység
  Furészlapátméro Ø 250–315 mm, Körfűrész fordulatszám 4800 ford./perc S
  Körfűrészlap döntése 90°–45°, Vágásmagasság max. 103 mm S
  Körfűrész-maróasztal mm-ben 860 x 300 mm
  76 Fokozat nélküli vágásszélesség 0–600 mm
  82 Előkészítés állítható sliccelő szerszámoknak 19,5 mm szélességig Opció
  83 Párhuzamvonalzó basic PA
  85 Körfűrész párhuzamvonalzóhoz finombeállító winner/basic Opció
  74 Mechanikusan hajtott elővágó, Ø-80 mm Opció
   
  Maróegység és maróütközö
  Marótengely 90°, magasságállítással a gép elején S
  Fordulatszám 3000/6000/8000/10.000 ford/perc S
  100 Maróorsó 30 mm, hasznos méret 100 mm S
  101 MF spindle system - Maróorsó 30 mm, hasznos méret 100 mm Opció
  105 MF spindle system - Maróorsó 50 mm, hasznos méret 100 mm Opció
  102 MF spindle system - Maróorsó 32 mm, hasznos méret 100 mm Opció
  103 MF spindle system - Maróorsó 35 mm, hasznos méret 100 mm Opció
  104 MF spindle system - Maróorsó 1¼", hasznos méret 100 mm Opció
  108 MF spindle system - Maróorsó patronos befogóval Opció
  „Maróütköző 220”, szerszám Ø max. 220 mm S
  90°-os tengelyhelyzetnél az asztalba süllyeszthető max Ø 180 mm
  113 Multi-Beállítórendszer sinekkel 450 mm Opció
   
  Formatizáló tolóasztal
  132 Formatizáló tolóasztal 2000 mm, formatizáló vágáshossz 2050 mm* S
   
  Oldalasztal és hosszütköző
  160 Oldalasztal 1100 S
  163 Szögrács az oldalasztalra (#160/161) S
  164 900 mm szögvonalzó minden tolóasztalhoz Opció
  165 Teleszkópos hosszabbító a szögvonalzóhoz, 750 mm (#164) Opció
  166 Szögvonalzó 1300 mm az 1100 oldalasztalhoz (#160) S
  168 Szögvonalzó az oldalasztalhoz, 900 mm helyett 1300 mm (#160) S
   
  Fúróberendezés
  190 Fúrószupport Opció
  191 Fúrótokmány 0–16 mm Opció
   
  Súly
  Súly kg (átlagos kivitel esetén) 540/610 kg
   
  Fontos tartozékok
  210 Mozgatóberendezés mozgatórúd nélkül Opció
  211 Mozgatórúd Opció
  212 Buktató készülék az elotoló berendezéshez Opció
  221 Traszport előkészítés a tengerentúli szállításhoz Opció
  223 IPPC alőírásoknak megfelelő hőkezelt palettákon Opció felár nélkül
   

  Videó

  Ehhez a termékhez jelenleg sajnos még nincsen online video. Keressen föl bennünket a a youtube csatornáján! Itt számos olyan gyakorlati alkalmazási videót talál, ami kapcsolódik a gépprogramunkhoz.

  Ingyenes katalógusok

  Itt lapozgathatja online a katalógusokat pdf formátumban, vagy igényelheti azokat ingyenesen.

  Katalog