Feature#1

310 mm gyaluszélesség, szenzációs gyalulási eredmények igényeseknek!

A szürkeöntvényből készült masszív egyengető asztalok, automata gyalukéstengely, szabadalmaztatott egyengetőasztal állítórendszer valamint számos további nagyszerű gépegység szavatolja az A3 31- en a szenzációs gyaluképet. Az Ön
A3 31-esének meggyőző technikája szenzációs ár-teljesítmény aránnyal rendelkezik. Hasonlítsa össze Ön is!

Fúró- és vésőmunkákhoz kívánságra az A3-31-re felszerelhető a hosszlyukfúróegység is.

... amiért most egy HAMMER mellett kell döntenie:

 • Szenzációs ár-teljesítmény arány
 • Biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre
 • Kiemelkedő technika
 • Masszív szürkeöntvény asztalok és gépegységek
 • Már az alapváltozatokat is kiváló minőségű megoldások és a részleteiben is páratlan műszaki eredmények jellemzik
 • TOP minőségben munkálja meg a gyár a gépeket, szigorú minőségi előírásokat követve
 • Különlegesen felhasználóbarát
 • Klasszikus design
 • Minőség és pontosság Ausztriából
 • Kompakt funkcionalitás
 • Külön kívánságra, mobil is lehet
 • csekély helyigény
 • Gyorsan át lehet állni egyik műveletről a másikra

Van-e még kérdése? Kérjük, a kapcsolattartás végett töltse ki a kérdőívet és igyekszünk a legrövidebb időn belül jelentkezni.

A 3 késes, "automatik", önbeálló gyalukéstengely, a szíve-leke valamennyi Hammer gyalugépnek

A Hammer 3 késes "automatik" gyalutengelye kiváló minőségűre gyalult felületet garantál. Mindezt úgy, hogy a z üzemeltetése egyszerű és komfortos a kezelhetősége is. Az átfordítható késsel ellátott gyalutengely rendszer már 1987 óta több ezerszer bizonyította a kiválóságát. A mi ügyfeleink világszerte képesek voltak ennek a rendszernek a révén takarékoskodni. Ugyanis a hagyományos tengelyekkel ellentétben nincsen szükség ennél a rendszernél olyan drága beállító eszközökre, amelyeket a szokványos gépek esetében meg kell vásárolni. Kizárólag csak a Felder "házából" származó gépeknél jut Ön hozzá olyan gyalutengelyhez, amelyek megfordítható késeket tartalmaznak. Tekintsük át dióhéjban, hogy milyen előnye származik Önnek:

 • A gyalunak a kését másodpercnyi gyorsasággal vagyunk képesek kicserélni és ehhez nem szükséges semmiféle beállítási művelet sem
 • Ezek az "egyutas", egyszer használatos gyalukések mindegyike kettő db vágóéllel rendelkezik. Tehát egy vágóélnek az ára így olcsóbb
 • nincsen szükség olyan drága beállító készülékre, mint amilyet a hagyományos utánélezhető kések igényelnek
 • nem kell raktározni a műhelyben még egy második késpárt az élezés miatt

 • Külön kívánságra: szenzációsan halk a gyalulás a Silent-Power® spirálkéses gyalutengelynek köszönhetően

  Kizárólag a Felder házából származó gyalugépekhez A Silent-Power® spirálkéses gyalutengelye a felénél is kevesebbre csökkenti a gyalulás közbeni zajterhelést. A gyalukések a fa rostjait mindig és folyamatosan ferdén vágják át. Ez a technológia pedig teljességel kiszakadásmentes felületet hoz létre. Tökéletes lesz a gyalult felület, legyen szó bármilyen fafajról. A Felder forradalmian új fejlesztésének révén lényegesen csekélyebb üzemeltetési, befektetési és beállítási költségekkel juthat a spirálkéses gyalutengely valamennyi előnyéhez. A Silent-Power® gyalutengely legfontosabb előnyei...

  • Szenzációsan halk! Megfeleztük a zajterhelést!
  • 20-szorására növekszik a kések éltartóssága
  • Minden egyes kés 4-4 db vágóéllel rendelkezik

  Kattintson ide a részletes információk végett

  Szürkeöntvényből gyártott masszív gépasztalok szolgálják az abszolút pontosságot

  A Hammer egyengető asztala és vastagoló asztala erős bordázattal rendelkezik. Az asztalok masszív gépöntvényből készülnek. Az asztalok tökéletes pontosságról gondoskodnak, bármilyen szituációban. Az egyengető asztalnak a szélessége megegyezik a gyalulásnak a szélességével. Tehát ezáltal az egyengetés során a munkadarabot biztonságosan lehet vezetni, akár az egyengető asztalnak a teljes hosszában is.

  Gyors és egyszerű: a fogásvétel (forgácsleválasztás) beállítása az egyengetés során

  Az egyengető gyalulásnak a fogásvételére szolgáló beállító kar fogantyúja nagy méretű. A karral vastag forgácsleválasztást is be lehet állítani. Az állítókar jól integrálódik bele a gép konstrukciójába és az elhelyezése is ergonómilag tökéletes. A forgács leválasztásának vastagsága akár 4 mm is lehet. A fogásvétel állíttása egyszerűen, gyorsan és pontosan végezhető. A forgácsleválasztás beállítása során a további egyéb rögzítéseket nem kell kioldani. Ez az extra kategóriának a kezelési, üzemeltetési komfortja.

  A gyalu vezető vonalzójának köszönhetően kiemelkedően pontos lesz a fugolás, a fózolás, a passzítás és az illesztés

  A gyaluütköző, a vezető vonalzó a gyalulás teljes szélességében alkalmazható és azt bárhol lehet fixálni. A gyalunak a vezetővonalzója alumíniumból készül. A vonalzót fokozat nélkül, bárhol lehet 90°–45° között dönteni és rögzíteni. A 90° és a 45° pozíciójának a pontos meghatatározására szolgál a a finomállítással rendelkező végütköző. A gyalu igen hosszú vezetővonalzója pótlólagos támogatást nyújt a munkadarabnak a megvezetése során a fugoláskor, a "fózoló" munkáknál és a szög alatti gyalulás esetén.

  Az egyengető asztalok együttesen nyílnak föl - 0°- végállás értékes helyet takarít meg a műhelyben, a munkaterületen

  Optimális megoldás mind ergonómiailag, mind pedig a helytakarékosság szempontjából: a hátrafelé nyíló egyengető asztalok nem csak azt eredményezik, hogy a Hammer gyalugépet Ön a műhelyben a hellyel takarékoskodva közvetlenül a fal mellé tudja elhelyezni, hanem ergonómiailag korrekt munkafolyamatot garantálnak a vastagolásnál. A két egyengető asztal együttesen és egyidejűleg nyílik föl. Ez egyrészt igen kényelmes és könnyű művelet , másrészt pedig ezzel időt tud megtakarítani. Az egyengető asztal a véghelyzetben, a 0°-nál utomatikusan rögzítődik.

  Maximális vastagolási magasság, a legeslegnagyobb igégbevételhez is!

  A vastagolási magasság maximuma, ami 225 mm, a garancia arra, hogy nagy és nehéz munkadarabok esetén is tökéletes lesz a megmunkálás. Az eddigieknél még precízebben is beállítható a vastagolásnak a magassága. Külön kívánságra, opcióként a magasságot tizedmilliméteres pontossággal is be lehet állítani. Ez nagy méretű kézikerék segítségével történik. A kerék belsejébe számjegykijelzéssel ellátott, "digitális" óra kerül.

  Tökéletes elszívási technika - egy tiszta megoldás!

  Légtechnikai szempontból optimálisan kialakított a forgácselszívó burkolata. Az ideálisan méretezett forgácstérrel egyetemben gondoskodik a forgács tökéletes eltávolításáról, ami tiszta felületet biztosít az egyengető asztaloknál.

  A hosszlyukfúró

  Ez az egység a famegmunkáló központ egyengető oldalára szerelhető fel. 

  Igény esetén: hozzá lehet igazítani az asztal méretét a munkadarabnak a nagyságához

  Hosszú, nagy és nehéz munkadarabokat akar segítség nélkül megmunkálni? - A Hammer géppel ez nem probléma! Világszerte már több ezer alkalommal bizonyított a jól bevált Hammer asztalhosszabbító rendszer. Bármelyik Hammer gépre könnyen föl lehet őket szerelni. Az asztalhosszabbítókat csupán néhány egyszerű kézmozdulattal képes Ön fölerősíteni a gépasztalra. A felszereléshez semmiféle szerszám nem szükséges. Meg tudjuk hosszabbítani a felfektetési felületet 400 vagy akár 800 mm-el is, az egyengető asztalnak mind a kettő oldalán. Ez pedig azt jelenti, hogy szélsőséges esetben az asztal hossza akár 1600 mm méretre is lehet növelni!

  Ha kevés a hely - akkor a gép mobil is lehet. Mobil Hammert - minden kicsi műhelybe!

  Valóságos csoda az, hogy a Hammer faipari gép milyen kis helyen is elfér. A gép effektív formatervezésének jóvoltából a Hammer faipari berendezés helyet talál magának még a legkisebb műhelyben is. Igény esetén ellátható mozgató berendezésel is. Ez bármelyik Hammer gépre fölszerelhető. Ez a mobilitás ráadásul még szabad teret is fog teremteni a kis műhelyben.

  A Hammer -biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre

  Stabilitás, funkcionalitás és megbízhatóság Ausztriából - a Hammer faipari gépek a Felder "házából" származó csúcstermékek A Hammer 1997 óta gyárt kiváló minőségű, ám mégis elérhető árú famegmunkáló gépeket a kisebb műhelyek számára. A kimondottan ennek a vevőkörnek tervezett modelleket basic, winner és perform felszereltségi változatban gyártják, annak érdekében, hogy optimális áron kínálhassanak megoldást a különböző követelményekre, kihívásokra. A több évtized óta összegyűlt tapasztalat a gépgyártás terén, az osztrák mesteremberek kézügyessége, a szigorú minőségi szabványok és a bevált Felder rendszerű megoldások mind-mind kiemelkedő minőségű faipari gépeket garantálnak. Ezek a famegmunkáló gépek sok-sok éven át fognakmegelégedettséget nyújtani és legjobb minőségű munkát eredményezni a faiparos számára. A Hammernél a szenvedélyes famegmunkálótól kezdve, egészen az igényes faipari felhasználóig mindenki megtalálja a saját megbízható gépét, a precíz famegmunkáláshoz.

  Felszereltség & Műszaki adatok

  Elektromos kialakítás
  001 Motorfeszültség 3x 400 V S
  003 Motorfeszültség 1x 230 V, Motor 4,0 LE (3,0 kW) S6/40% Opció
  004 Motorfrekvencia 50 Hz S
  005 Motorfrekvencia 60 Hz Opció felár nélkül
  007 Motor 4,0 LE (3,0 kW) S6/40 % S
  28 További vészleállás Opció
   
  Egyengető egység és gyalutengely
  42 3 késes gyalutengely S
  43 3 késes utánélezhető késes gyalutengely Opció
  44 Silent-POWER spirálkéses gyalutengely Opció
  Kések száma - Silent-POWER spirálkéses gyalutengely 47
  Forgácsleválasztás max. mm-ben 4 mm
  Egyengető szélesség mm-ben 310 mm
  Egyengetőasztal hossza mm-ben 1400 mm
  Egyengető ütköző, dönthető 90°–45°, eloxált S
  Egyengető ütköző hossza mm-ben 1100 mm
   
  Vastagoló egység
  Vastagoló gyalulási szélesség mm-ben 306 mm
  Vastagolóasztal-hossz mm-ben 540 mm
  Vastagoló magasság min. – max. 4–225 mm S
  Forgácsleválasztás max. mm-ben 4 mm
  Szinkronelőtolómű 6 m/perc (50 Hz) S
   
  Fúróberendezés
  190 Fúrószupport Opció
  191 Fúrótokmány 0–16 mm Opció
   
  Szállítási, szerelési adatok
  Elszívócsatlakozás-Ø 120 mm
  Súly kg (átlagos kivitel esetén) 290
   
  Fontos tartozékok
  210 Mozgatóberendezés mozgatórúd nélkül Opció
  211 Mozgatórúd Opció
  221 Traszport előkészítés a tengerentúli szállításhoz Opció
   

  Videó

  Az A3-31 folytatja a kellemes benyomást keltő Hammer vonal sorát. Ez az egyengető-vastagoló gyalugép nem csak a teljesítményéval, hanem a formájával is tűzbe hozza Önt. Tökéletes gyalulást garantál úgy az egyengetésnél, mint a vastagoláskor a szürkeöntvényből készült, masszív gépasztal, az automata-gyalukéstengely és a könnyű kezelhetőség.

  Mi lenne Tirollal a méhek nélkül? Hova tűnnének különleges természeti szépségeink a szorgos méhek nélkül?
  A HAMMER gépet kedvelő ezermesterek számára a legújabb videó projektünk azt mutatja be, hogyan készíthetünk a serény méhecskéink részére bölcső alakú méhkaptárt. A méhlakásnak ez a formája megegyezik a lépnek a természetben honos alakjával. Szép és természetes otthont tudunk alkotni a dolgos méheink számára. br>Bauplan zur Bienenwiege:

  Ingyenes katalógusok

  Itt lapozgathatja online a katalógusokat pdf formátumban, vagy igényelheti azokat ingyenesen.

  Katalog