Feature#1

... kiemelkedő kidolgozottságú részletek, az új Hammer N 4400-es szalagfűrésznél:
Jól felszerelt és flexibilis szalagfűrészgépet keres? Akkor az N 4400 a helyes választás!

Magas teljesítmény. Alacsony árak.
A standard kialakítás, a szériafelszereltség magában foglalja az alsó- és felső szalagfűrészlap vezetését, a szalagfűrészlap feszítésének kijelzőjét, a dönthető gépasztalt és még számos további elemet is. Mindezt kedvező áron!

... amiért most egy HAMMER mellett kell döntenie:

 • Szenzációs ár-teljesítmény arány
 • Biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre
 • Kiemelkedő technika
 • Masszív szürkeöntvény asztalok és gépegységek
 • Már az alapváltozatokat is kiváló minőségű megoldások és a részleteiben is páratlan műszaki eredmények jellemzik
 • TOP minőségben munkálja meg a gyár a gépeket, szigorú minőségi előírásokat követve
 • Különlegesen felhasználóbarát
 • Klasszikus design
 • Minőség és pontosság Ausztriából
 • Kompakt funkcionalitás
 • CE-jel
 • Külön kívánságra, mobil is lehet
 • csekély helyigény
 • Gyorsan át lehet állni egyik műveletről a másikra

Van-e még kérdése? Kérjük, a kapcsolattartás végett töltse ki a kérdőívet és igyekszünk a legrövidebb időn belül jelentkezni.

X-Life®, kerámia szalagfűrészlap vezető

A kerámiavezetők kiváló vágási eredményeket és maximális lapstabilitást garantálnak. Ez a négy darab, közvetlenül a fűrészlapnál elhelyezkedő kerámia vezetőblokknak és a szintén kerámiából készült hátsó görgőknek köszönhető. A sima felület csak alacsony zajképződést okoz és lényegesen kisebb a súrlódási ellenállás. A csökkentett súrlódással és az alacsony hőfejlődéssel a kerámiavezető a hagyományos görgővezetőkkel összehasonlítva szinte korlátlan kopásmentességet biztosít és különlegesen hosszú éltartamokat tesz lehetővé úgy, hogy nem csökken a vágás kiváló minősége. Az X-Life® kerámia vezetők kizárólag a Hammer- ill. Felder típusú szalagfűrészek lapjainak a vezetésére lettek kifejlesztve. Ezeket a vezetőket utólag is bármikor föl lehet szerelni. Ezzekkel az eszközökkel a gépet utólag is ki lehet egészíteni.

Szalagfűrész-lapvezető

A Hammer szalagfűrészek alsó- valamint felső szalagvezetéssel is rendelkeznek. Finom beállítással bírnak mind az oldalsó, mind a hátsó támasztó görgők. Továbbá beállító csavarral lehet a rögzíteni.

Nagy a vágásnak a magassága

Az éppen szükséges vágási magasságot fokozatmentesen és egyszerűen be tudjuk állítani a fogasléces hajtómű jóvoltából. Igen meggyőzőnek mutatkozik a 310 mm méretű vágási magasságával a Hammer, a saját kategóriájában. Lehetőség nyílik arra, hpgy tömör fából furnért készítsen. Továbbá számos más célra is használhatja a saját belátása szerint.

Nehéz, gépöntvényből készült gépasztal, ami dönthető

A –5° és +45° között dönthető, szürkeöntvényből készült masszív gépasztal kibővíti a gép szolgáltatásainak a spektrumát. Sok-sok megmunkálási szituációban lehet hasznosítani az asztal dönthetősege miatt kiszélesedett szolgáltatások körét. A finoman beállítható végütköző biztosítja a pontos 90°-os pozíciót. A döntésnek a helyzete szögfoknyi pontosságal olvasható le a beállításra szolgáló skálán.

Igény esetén: hozzá lehet igazítani az asztal méretét a munkadarabnak a nagyságához

Hosszú, nagy és nehéz munkadarabokat akar segítség nélkül megmunkálni? - A Hammer géppel ez nem probléma! Világszerte már több ezer alkalommal bizonyított a jól bevált Hammer asztalhosszabbító rendszer. Bármelyik Hammer gépre könnyen föl lehet őket szerelni. Az asztalhosszabbítókat csupán néhány egyszerű kézmozdulattal képes Ön fölerősíteni a gépasztalra. A felszereléshez semmiféle szerszám nem szükséges. Az Ön N4400 típusú gépenek az esetében,  a jobb oldalon és a fűrészlap mögött megnagyobbodik az asztal. Az asztalhosszabbító fajtájától függően a méret 500 mm vagy akár 1000 mm mérettel is megnövekedhet.

Párhuzamütköző, párhuzamvonalzó

Precízen vezeti a kör keresztmetszetű tengely a párhuzamütköző házát. A párhuzamvonalzót a fűrészlaptól jobbra-balra lehet alkalmazni. A vezető vonalzót döntött helyzetben is lehet használni. Az alumínium vezető vonalzó a párhuzamütköző öntvény házára van fölfogatva. A vágásirány mentén, hosszanti irányban a vezető vonalzót fokozat nélkül lehet állítani. Ez javítja a hosszú munkadarabok megvezetését. Keskeny munkdarabok megmunkálása esetén az alumínium vezető vonalzót a függőleges helyzetéből át lehet fordítani vízszintes helyzetbe. Ez a pozíció megkönnyíti a keskeny lécekkel történő munkát.

szögütköző, gérvonalzó

A szalagfűrészre a gérvonalzót opcióként, külön kellékként lehet megvásárolni. Az öntvényből készült gépasztalban olyan nút helyezkedik el, ami azonos a vágásnak az irányával. Ebbe az asztalnútba lehet belevezetni a gérvonalzót. A gérütköző, gérvonalzó –45° és +45° között fokozat nélkül állítható. Ideális a szalafűrészgépen történő gérvágáshoz és darabolásra.

Szalagvezető kerekek, tárcsák

Mind a kettő szalagvezető tárcsa öntvényből készül. A tárcsák között nagy a tengelytávolság. Ez biztosítja azt, hogy alkalmazni lehessen a hosszú szalagfűrészlapokat is. Ez azt az előnyt nyújtja, hogy a hosszú fűrészszalag elengedhetlenül szükséges a nyogodt, csendes futáshoz. Ráadásul a hosszú szalagfűrészlap megnöveli magának a szalagnak is az élettartamát. Tekintettel arra, hogy a fogaknak a száma, mennyisége is több.

A szalagfűrész vezető tárcsánain lévő bandázst, ha az elhasználódik, akkor azt egyszerűen ki tudja cserélni

A szalagvezető tárcsákon elhelyeztt gumibandázs védi a fűrészszalagot és a kihajtogatott, terpesztett fogakat. Idővel a bandázson bizonyos kopás fog jelentkezni. Ez az elhasználódás függ az eltelt üzemórák számától. Ha a gumi bandázs elkopott, akkor azt fel kell újítani. Szokványos esetben ezeket a szalagvezető tárcsákat le kellene venni, ki kellene szerelni a gépből. Majd ezután új réteggel kellene beborítani őket. A Hammer szalagfűrészeinél ez sokkalta egyszerűbb. A gumi bandázst akár Ön is egyszerűen és gyorsan ki tudja cserélni. Ez szintén egy további olyan előny , amiért érdemes a Hammer mellett döntenie!

Szalagfűrészlap cseréje

Egyszerűen, gyorsan és könnyen történik a a szalagfűrészlapnak a cseréje. Mindössze néhány fogás kell hozzá alkalmazni. A szalagnak a feszítettségét kijelző mutatja. Ez abban segít, hogy a kézikerék segítségével be tudja állítani a megfelelő nyomást, feszítettséget. Ez ismét egy további példa arra, hogy mennyire felhasználóbarát az Ön Hammer szalagfűrésze.

Körvágóberendezés

Körvágó berendezés a tökéletes ívek, szegmentált ívek valamint körök elkészítéséhez.

Erőteljes villanymotorok

Az teljesen mindegy, hogy az 1x 230 V vagy a 3x 400 V feszültégű Hammer szalagfűrész mellett dönt majd. - Az Ön gépét mi olyan osztrák gyártmányú speciális ATB villanymotorral fogjuk fölszerelni, amelyet kimondottan a szalagfűrészelésre fejlesztettek ki. A megbízható teljesítmény, a hajtómű különösen csendes járása, mind-mind érdemben járul hozzá a Hammer szalagfűrésznek a pontosságához.

Mobil a mozgatóberendezésnek köszönhetően

A HAMMER-mozgatóberendezés nagymértékben megkönnyíti Önnek a gép problémamentes elhelyezését. A ­mozgatóberendezés a gép alsó részére egyeszerűen felszerelhető továbbá kiegészítheti egy mozgatórúddal is.

A Hammer -biztonságos döntés, megbízhatóság sok-sok évre előre

Stabilitás, funkcionalitás és megbízhatóság Ausztriából - a Hammer faipari gépek a Felder "házából" származó csúcstermékek A Hammer 1997 óta gyárt kiváló minőségű, ám mégis elérhető árú famegmunkáló gépeket a kisebb műhelyek számára. A kimondottan ennek a vevőkörnek tervezett modelleket basic, winner és perform felszereltségi változatban gyártják, annak érdekében, hogy optimális áron kínálhassanak megoldást a különböző követelményekre, kihívásokra. A több évtized óta összegyűlt tapasztalat a gépgyártás terén, az osztrák mesteremberek kézügyessége, a szigorú minőségi szabványok és a bevált Felder rendszerű megoldások mind-mind kiemelkedő minőségű faipari gépeket garantálnak. Ezek a famegmunkáló gépek sok-sok éven át fognakmegelégedettséget nyújtani és legjobb minőségű munkát eredményezni a faiparos számára. A Hammernél a szenvedélyes famegmunkálótól kezdve, egészen az igényes faipari felhasználóig mindenki megtalálja a saját megbízható gépét, a precíz famegmunkáláshoz.

Felszereltség & Műszaki adatok

Elektromos kialakítás
001 3x 400 V motor S
003 1x 230 V motor Opció
004 Motorfrekvencia 50 Hz S
005 Motorfrekvencia 60 Hz Opció felár nélkül
008 Motor 3,5 LE (2,5 kW) S6/40 % S
28 További vészleállás Opció
 
Szalagfűrész
Vágásmagasság mm 310
Vágásszélesség mm 420
Tárcsa-Ø mm 440
200 Hosszú élettartamú (X-Life),kerámiabetétes Opció
Tárcsák sebessége ford./perc 850
Forgácsolási sebesség m/min 1200
Szalagfűrészlap hossza mm 3976
Szalagfűrészlap szélessége mm 6–25
 
Szállítási, szerelési adatok
Munkamagasság mm-ben 886
Asztalméret mm 420 x 575
Asztaldöntés -10°–+45°
Gépmagasság mm 1865
Elszívócsatlakozás-Ø mm 1x 120
Súly kg-ban 170
 
Fontos tartozékok
Körvágóberendezés (01.1.300) Opció
Csiszolóegység (423-041) Opció
Szögütköző (13.0.011) Opció
Mozgatóberendezés mozgatórúd nélkül (503-142) Opció
Mozgatórúd az 503-142 (500-149)-hez Opció
106 HS szalagfürészlap L= 3980 mm, B= 6 mm, ZT= 4,0 mm, S= 0,60 Opció
110 HS szalagfürészlap L= 3980 mm, B= 10 mm, ZT= 6,0 mm, S= 0,60 mm Opció
116 HS szalagfürészlap L= 3980 mm, B= 16 mm, ZT= 8,0 mm, S= 0,60 mm Opció
120 HS szalagfürészlap L= 3980 mm, B= 20 mm, ZT= 8,0 mm, S= 0,70 mm Opció
125 HS szalagfürészlap L= 3980 mm, B= 19 mm, ZT= 8,4 mm, S= 0,60 mm Opció
 
Szállítás
221 Konténer szállítás elökészítéshez FB Opció felár nélkül
 

Videó

Take an in depth look at the technical details and multiple uses of the Hammer N3800 and N4400 bandsaws.

Tekintse meg a Hammer N4400 típusú szalagfűrészét működés közben. Győződjék meg saját szemével, hogy a pontosság, teljesítmény illetve flexibilitás terén, mi mindenre képes a szalagfűrész. Download

Step by step we go through how by using a HAMMER N4400 bandsaw, a couple of hand tools you too can make this unique work of art.
Download plan

Ingyenes katalógusok

Itt lapozgathatja online a katalógusokat pdf formátumban, vagy igényelheti azokat ingyenesen.

Katalog